Experiente noi: Ministry of Sound, London

24 Apr

Daca tot am fost la Londra, in compania unui ghid minunat, n-am ratat ocazia de a vedea „pe viu” celebrul Ministry of Sound. Pentru cei care nu stiu, MoS este un club de noapte (mai este si casa de discuri, si marca de haine, si marca de compilatii de muzica house insa nu despre acestea vorbim).  A fost ideea DJ-ului Justin Berkman care visa sa  deschida in capitala britanica o locatie dedicata exclusiv muzicii  house de provenienta americana (din  New York, Chicago si Detroit).  „Conceptul a fost urmatorul: pe primul loc am pus sistemul de sonorizare, pe locul doi luminile, pe locul trei design-ul. Opusul a ceea ce se intampla, de fapt, intr-un club”, poveste el. Locatia potrivita a fost gasita in Southwark, intr-un vechi garaj dezafectat de autobuze.  Iar primul „gig” a avut loc in septembrie 1991.

In timp, Ministry of Sound s-a transformat intr-un simbol al Londrei si intr-un simbol al scenei dance mondiale. Motive suficiente chiar si pentru cineva care nu este pasionat de acest sti muzical, sa il viziteze. Si pe malul Tamisei, ca si al Dambovitei, lumea iese tarziu sambata seara. Astfel incat la 11 pm, coada de la intrarea in club abia se forma.  Inainte de a avea acces in interior, de indata ce patrund in curtea exterioara, cluberii sunt supusi unui control riguros. Agentii de paza cauta nu doar obiecte contodente sau arme, ci si droguri. Daca n-ai nici de unele, nici de altele, esti lasat sa intri si ajungi la casa de bilete. Dupa care, un negru care abia se zareste in lumina obscura, iti verifica tichetul si iti deseneaza cu carioaca un x pe mana. In caz ca vrei sa iesi si apoi sa revii. Iti suna cunoscut?

Mai departe, ringul de dans, mai precis toate cele patru ringuri de dans, sunt ale tale.  O pasarela metalica suspendata leaga unul dintre ele – „The Loft” de o zona VIP. Acolo am stat, pentru inceput, privind cu petrecaretii incep sa se adune.  Si oricat de bizar ar suna, privelistea asupra incaperii denumite „The Bar” era incantatoare. Era vizibil cu ochiul liber ca toti cei prezenti venisera sa se distreze si sa se simta bine. Fete mai plinute si fete mai slabute, in pantalonasi scurti si maieuri, in jeansi si in hanorac sau in rochii cu paiete accesorizate cu bascheti, baieti mai inalti si mai scunzi, cu ochelari fumurii, bermude sau jeansi, cate un cuplu mai batator la ochi – ea, inca  juna si in puteri, el un barbat spre mosulica, un corporatist, ici, colo, un pic nervos, doamna cu joben, frac si pantaloni asortati, in culori tipatoare (ai fi spus ca a inspirat-o palarierul interpretat de Johnny Deep in cea mai recenta ecranizare dupa Alice in Tara Minunilor). Intre timp am aflat ca nici unul din peretii clubului nu este paralel cu altul, pentru ca sunetul sa se propage cat mai bine. Si ca podeaua este facuta dintr-un material special, elastic, care permita dansul pana dimineata, la ora 7.  DJ-ii renumiti mixeaza in „The Bar” si in „The Box” – camera care s-a deschis mai tarziu decat celelalte, undeva dupa miezul noptii in timp ce in camerele mai mici – „The Loft” si „Baby Box” mixeaza… ceilalti. Mi s-a atras atentia ca, atunci cand dansez, frumos este sa stau cu fata la DJ, pentru ca el creeaza atmosfera. DJ-ul din „The Bar” avea o imagine foarte chic, intregita de un papion si de ochelari de vedere cu rame negre, groase.

Aproape de 1 dimineata, coada de la intrare crescuse simtitor iar curtea de la intrare se umpluse de englezi infometati care luasera cu asalt toneta cu hamburgeri si insetati de un fum (in club nu se fumeaza). Cred ca as mai fi stat, dar trebuia sa ajung in Soho. Recunosc ca la Ministry of Sound nu am mers ca la pomul laudat si poate, de aceea, experienta a fost cu atat mai placuta. Cinci stele pentru concept, atmosfera, buna dispozitie, energie pozitiva. De incercat.

2 răspunsuri to “Experiente noi: Ministry of Sound, London”

  1. Johann 25 Aprilie 2012 la 8:25 AM #

    Bravo! Sa mai mergi si data viitoare

Trackbacks/Pingbacks

  1. Organizarea Ministry of Sound - Music Oriented Blog : Music Oriented Blog - 11 Mai 2012

    […] conceptul Ministry of Sound, acel glam specific britanicilor despre care puteți citi mai multe aici. Fără vreo urmă de subiectivism mă declar impresionat de ceea ce vor aduce britanicii în […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: