Ce n-am spus despre LBF

19 Apr

Inca o zi ploioasa la Londra asa ca profit de nori pentru a recupera postul lipsa de ieri. Si sa povestesc despre ultima zi de London Book Fair 2012. Desi nu am vazut (aproape) deloc jurnalisti romani la eveniment, pentru un ziarist care  acopera subiecte culturale, Targul este o mana cereasca. Pornind de la intalnirile cu scriitori de succes care ajung mai rar spre deloc in Romania (anul acesta au fost invitati Peter James, Bi Feiyou si Patrick Ness) in cadrul „Author of the Day” si demosntratiile culinare ale unor bucatari-autori din cele mai diferite colturi ale lumii (la Cook Book Corner) si ajungand la seminariile si discutiile despre tendintele actuale in industria cartii precum si la standurile dedicate tehnologiei moderne(si aici ma refer la aplicatii si la device-uri de tip e-book reader).  Scriitorii si traducatorii sunt rasfatati cu sectoare dedicate – „Author Lounge” si ” Literary Translation Center” , in care se desfasoara schimburi de idei dar si seminarii cu tematici diverse. Desigur, oportunitatea de networking este…nepretuita. Toate acestea meritand investitia, fie ea si personala.  Nu mai vorbesc despre reprezentantii editurilor sau chiar si de micii librari independenti care pot incheia afaceri profitabile.

Anul acesta, London Book Fair s-a concentrat asupra Chinei  (reprezentata de 180 de edituri si cateva canale TV) si a dedicat un spatiu amplu digitalului, introducand chiar un Digital Networking Bar. Iar expozantii –  fie ca vorbim de tari precum Emiratele Arabe sau China sau de edituri ca Penguin, s-au  straduit sa impresioneze vizitatorii prin constructii impresionante. 

1001 de nopti la LBF 2012

Unul dintre punctele de atractie de la LBF 2012 – chinezul caligraf pe hartie de orez. Cu migala, iuteala si indemnare, reusea sa scrie cu caractere chinezesti fiecare cuvant care ii era solicitat.

Bucuria gurmanzilor – Cook Book Corner. Doamna din imagine este americanca si a gatit ceva ce semana a paste cu lapte :).

Actrita de origine romana Cristina Catalina locuieste la Londra de peste 10 ani. Atunci cand nu joaca in vreo piesa de teatru sau este manager al unui proiect cultural, recita versuri minunat. Asa cum a facut la standul Romaniei dar si la ICR din Londra, ieri seara.

Asa se promoveaza  un e-book la LBF. In Author Lounge…

Desigur, J.K. Rowling. Primul sau roman pentru adulti, A Casual Vacancy, apare in septembrie..

Vedeta editiei, China….

2 răspunsuri to “Ce n-am spus despre LBF”

  1. Johann Nunweiller 20 Aprilie 2012 la 9:47 AM #

    Interesant acest paragraf:
    Anul acesta, London Book Fair s-a concentrat asupra Chinei (reprezentata de 180 de edituri si cateva canale TV) si a dedicat un spatiu amplu digitalului, introducand chiar un Digital Networking Bar. Iar expozantii – fie ca vorbim de tari precum Emiratele Arabe sau China sau de edituri ca Penguin, s-au straduit sa impresioneze vizitatorii prin constructii impresionante.

  2. Johann Nunweiller 20 Aprilie 2012 la 9:44 AM #

    Ma bucur pentru tine, inseamna ca te ai simtit bine acolo.
    Iti multumim pentru comicarile trasmise.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: