Pentru dansatorul din tine

5 mart.

Aseara mi-am facut agenda pe saptamana asta si am alcatuit lista cu oamenii, locurile si intamplarile care ma vor face sa ma bucur si mai tare de viata. Despre care iti voi povesti si tie. Daca ar fi sa alcatuiesc un top, cea mai „asteptata” intamplare a saptamanii are loc diseara, de la ora 9, la sala de cursuri a scolii de dans Oportunidad Escuela de Salsa. Numai cand ma gandesc la asta si zambesc cu toti dintii. Pentru ca atunci cand vine vorba de activitati care imi fac placere, dansul se afla undeva, in capatul superior al listei, alaturi de scris si de calatorii. Si poate de asta eu cred ca undeva, in fiecare dintre noi, se afla un dansator ascuns. Un pic timid, un pic neincrezator, dar pregatit sa iasa la rampa daca il faci sa capete curaj.

Cum ar fi sa iti incepi saptamana descoperind dansatorul din tine? Te-ai gandit la asta? Dar cum? Nimic mai simplu. Poti participa la cursul de ritm si muzicalitate de diseara, tinut de Suzana Deak si Felix Crainicu, de la Oportunidad Escuela de Salsa. Si chiar daca acestea vor fi exemplificate pe ritmuri de salsa, cred ca anumite principii pot fi aplicate in orice gen muzical (Felix, te rog sa ma corectezi daca gresesc). In plus, profesorii vor folosi tehnici si jocuri preluate din lumea teatrului. Ce vom exersa diseara?

„Vom imbina doua parti extrem de importante din salsa, ritmul cu muzicalitatea, rezultand un curs in care vom invata sa gasim timpii tari, sa ii folosim, ce facem cand iesim de pe ritm, cum folosim muzica in avantajul nostru, ce inseamna break-urile si asa mai departe”, spune Felix.

Completari:

RITM – In salsa, ritmul trebuie sa fie primul nostru prieten. De multe ori, mai ales la inceput, ritmul poate parea dificil, incurcat si complex. In plus, pentru europeni (care sunt mai putini obisnuiti cu percutiile afro sau latino) intelegerea ritmului, folosirea lui, pasirea pe anumiti timpi, etc, nu este cea mai usor accesibila.

MUZICALITATE – Sa dansezi in afara ritmului este ca si cum ai canta la un instrument dezacordat. Sa dansezi pe ritm, dar fara sa fii impreuna cu muzica este ca si cum ai conduce masina pe o autostrada care taie cea mai exotica jungla, dar nu ai putea privi decat negrul asfaltului si nimic altceva.Muzicalitate inseamna sa poti sa asculti muzica si sa o traduci prin miscari. Muzicalitate inseamna sa treci dincolo de corect, sa treci dincolo de ritm si sa poti exprima prin miscare ceea ce iti transmite in acel moment un anumit instrument.

Cursul de ritm si muzicalitate din aceasta seara este all levels si orcine este binevenit. Incepe la ora 21 si se desfasoara in primitoarea sala a scolii Oportunidad Escuela de Salsa, din strada Foisorului nr. 160. Pentru cei care nu au abonamente Oportunidad intrarea este 20 de lei. Rezultatul? Poate vei ajunge sa dansezi asa :D:

Have fun!

Reclame

Un răspuns to “Pentru dansatorul din tine”

 1. felix 5 martie 2012 la 11:27 AM #

  bun gasit
  tehnicile pe care le folosim din lumea teatrului s-ar putea sa arate cu totul altfel decat va asteptati. sa fie mult mai simple decat va imaginati. o sa mergem, o sa batem din palme, o sa pocnim din degete si o sa numaram cu sau fara muzica. vom inchide ochii si vom face tot soiul de actiuni simple.
  toate modalitatile pe care le vom folosi nu vor face decat sa simplifice ceva ce acum poate parea foarte complex. sau foarte incurcat. sau amandoua 🙂
  si inca ceva: o sa invatam cum sa ne oprim. si cand.
  ma rog, sunt multe de spus. as putea vorbi mult si bine despre ce vom face, insa ar fi numai vorbe. prefer actiunea, asa ca ne vedem deseara la curs.
  namaste. suzana si felix

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: