Farmece si Civisme de sfarsit de februarie

27 feb.

Putin mai devreme, intorcandu-ma la birou, mi-a atras atentia coperta revistei Forbes, pe care scria mare „TU ce ai facut pentru Romania?”. Eu as restrange intrebarea la „TU ce ai facut pentru Bucuresti?”. Pentru ca orice gest, indiferent cat de mic, ii face bine. De la a te abtine sa arunci mucuri de tigara pe jos, la a le spune prietenilor tai din alte tari o poveste frumoasa despre orasul in care traiesti.

Sunt oameni care fac asta. Si chiar mai mult. Oameni care isi iau puterea in maini si  care actioneaza, care nu cred ca merge si-asa, care isi fauresc viata, care nu asteapta sa li se faca. Asa sunt si oamenii de la CeRe –  Centrul de Resurse pentru participare publica , o asociatie pe care am descoperit-o recent, si care are ca misiune sa sprijine cetatenii, organizatiile neguvernamentale si institutiile publice in insusirea principiilor si aplicarea metodelor de participare publica. Ii voi cunoaste personal miercuri, 29 februarie, cu prilejul unui eveniment foarte dragut, la care esti invitat si tu: licitatia de abilitati „Farmece si civisme” ( de la  ora 18.00 in Music Club, Str. Baratiei 31).

Pentru ce licitezi? O pereche de pantofi creati special pentru tine de Mihaela Glavan. Lectii de tenis, oferite de Catalin Tuta (locul 6 la dublu- BCR Tenis Partner).  O lectie dubla de echitatie. O sedinta de masaj la birou pentru tine si inca trei colegi. Si lista continua – o poti vedea in afis.  Am fost curioasa sa stiu cum au fost alese aceste activitati si Ioana Popa, de la CeRe mi-a explicat ca nu a existat o metodologie anume de selectie. Pur si simplu s-a gandit impreuna cu colegele ei la ce anume le-ar placea sa faca in timpul liber. Apoi au facut o lista de  prieteni care au abilitati deosebite si i-au rugat sa le doneze timp si cunostintele lor intr-un domeniu.  Retineti, doneze!  Pentru ca scopul „Farmecelor si civismelor” este, in afara de ne oferi o seara placuta si amuzanta, acela de a strange fonduri pentru construirea si cresterea PAS –  primul serviciu permanent si gratuit de asistenta in advocacy destinat cetatenilor si organizatiilor neguvernamentale. Lansat in  noiembrie 2011, PAS lupta deja pentru schimbarea legislatiei pe autism, reamenajarea  parcului Istru din sectorul 6 si impiedicarea taierii abuzive a copacilor pe noul traseu al metroului din Drumul Taberei.

Spuneam ca va fi o seara de distractie. Si pentru mine, o premiera pentru ca nu am participat niciodata la o licitatie. Totul se va desfasura ca la o casa de licitatie obisnuita, cu pret de pornire, strigare si…licitare. Diferenta este ca cei care vor conduce licitatia sunt prieteni ai organizatiei, nu persoane de meserie. Fiecare participant va primi un cartonas cu care poate licita pentru oricare dintre abilitati sau obiecte. Toti participantii vor primi  la intrare un catalog al licitatiei sivor participa automat la o tombola la care pot castiga un colier facut de Mihaela Zvinca special pentru eveniment sau un voucher de consumatie pentru barul Papiota

Participarea la eveniment se face doar in baza confirmarilor trimise pana in data de 28 februarie,ora 14,  pe adresa  georgiana@ce-re.ro si contra sumei de 20 RON (se achita la intrare) reprezentand donatie.

Si numai maine nu-i 28…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: