In culise

18 feb.

image

Publicul incepe sa-si ocupe locurile in sala. Dar e ca si cum ar fi in culise. Personajul feminin tocmai si-a terminat machiajul. Chiar acum, in momentul in care scriu, isi strange pensulele si fardurile, e gata. Regizorul a acoperit lampa de la pupitru cu o folie verde, pentru a nu deranja spectatorii. Muzica, imaginile de pe ecran si luminile sunt in mainile lui.
Oare cum o fi atunci cand te pregatesti de ultima reprezentatie a unui spectacol in care ai jucat trei ani? Este mai greu sa te desparti de personaj decat sa te desparti de tine, entuziastul de atunci?
In mod cert, e emotionant. Se simte, se vede, se aude.
Ne uitam la poze, ne emtionam si – o sa o dam in balarii, spune Star in timp ce intreaga echipa priveste un colaj de fotografii facute in timp.
Uite, asta si asta… si ce frig era aici…si Volvoul asta il iubesc…

Stau linistita, cuminte, pe scaunul meu. Nu vreau sa deranjez desi as pune 1000 de intrebari asa ca abia respir…

Liniste, incepe spectacolul… hipioti si bolsevici.

Reclame

2 răspunsuri to “In culise”

  1. costelo 20 februarie 2012 la 12:05 PM #

    Prima data in Arca. Un loc ascuns intr-o intersectie intens circulata, la intrare niste trepte de gheata, atent la toti pasii, dar mai ales la atmosfera din ce in ce mai intunecata. Un hol galagios si putin racoros. Mai sus, treptele sunt mici, nu aleca, dar te indeamna sa pasesti mai sus, ca intr-un turn. Trec de usile „salii” de spectacol, caldura e la ea acasa. Desi e in mansarda, placerea ce ma inunda nu v-o pot motiva, probabil tine de subiect. Mai multe randuri de scaune, desi putine, sunt cele mai confortabile scaune in care am stat vreodata. Extraordinar, am loc sa misc picioarele si nici nu trebuie sa ma uit printre capetele celor din fata. Spectacolul incepe cu un sunet placut de ploaie, de toamna, care se risipeste incet, placut, apar actorii, cunosc pe cineva parca. Piesa de teatru, captivanta pana la ultimul set de aplauze (au fost vreo 5 chemari cred!!!). Socializarea dupa spectacol – de neinlocuit.

    • prinorasulbucuresti 20 februarie 2012 la 12:14 PM #

      Incepe si cu muzica lui Led Zeppelin, asta de ce nu spui? Socializarea de dupa ultimul spectacol – la care tu nu ai mai ajuns, din pacate, a fost, intr-adevar de neinlocuit. Iti multumesc pentru comentariu si pentru ca imi dai astfel prilejul de a scrie ceea ce am omis in post. Am avut parte de o seara minunata alaturi de o parte dintre „hipioti si bolsevici”. De regizorul Felix Crainicu, un pic nostalgic, un pic trist ca se termina. Alaturi de Ela, o actrita extraordinara care a reusit – pentru a doua oara sa ma emotioneze pana la lacrimi. Ela pregateste acum un spectacol pentru martie, care se va juca la Bulandra. Alaturi de Lari – spumos, extrovertit, care va asteapta sa-l vedeti tot la La Scena, pe 29 februarie, intr-o alta piesa de teatru. Si alaturi de colegii mei de la Oportunidad – oameni frumosi si la interior, si la exterior.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: