Ce esti tu? Hipiot sau bolsevic?

17 feb.

Yuppyyyyy! Incepe week-end-ul iar strazile si bulevardele Bucurestiului vor fi din nou animate pana in zori. Si asta pentru ca doar cineva care este gica – contra sau complet rau voitor, nu ar putea gasi ceva interesant de facut si care sa-i si placa.

Pentru ca eu am vazut si pentru ca am plecat de acolo incantata, iti recomand sa mergi la ultima reprezentatie (nu e gluma)  a piesei „Hipioti si bolsevici”, regizata de Felix Crainicu. Un spectacol selectat in Festivalul National de Teatru, sectia debut, pe un text scris de Amiel Gladstone dar pe care Felix a lucrat foarte mult. Care a fost pregatit vreo 6 luni, dintre care 3 cu hartia si cu pixul in mana. Bineinteles, acestea sunt doar detalii care nu te vor convinge neaparat.

Poate ca ti-ar placea sa stii ca e posibil sa te identifici, intr-o anumita masura cu unul din personaje (interpretate foarte convingator de Ela Ionescu, Lari Giorgescu, Mihai Cuciumeanu).  Poate ca esti si tu, idealist (a) precum Star, personajul feminin, crezi in visele tale si n-ai renunta la ele pentru nimic in lume. Poate ca pentru tine, cel mai important pe lumea asta este sa fii tu insuti. Sau poate ca esti ca Jeff – intr-un moment al vietii in care descoperi iubirea. Sau, precum Alan cel care, sub o pretinsa asumare a responsabilitatii, alege calea conformismului…

Destinele celor trei se intretatie, intr-o camaruta de hippiot, pe muzica formatiei Led Zeppelin, intr-o serie de situatii si dialoguri, bine conduse, bine jucate, amuzante si, uneori, dulci amarui. Un ansamblu care mi-a creat o stare de bine atat de placuta, incat mi-as fi dorit sa existe si un al doilea, si un al treilea act. Cat despre final, ei bine, mi s-a parut absolut genial. Nu-ti voi spune cum se termina. Iti pot dezvalui doar ca recuzita consta in muuuulte umbrele frumos colorate.

„Hipioti si bolsevici” se joaca asadar maine seara, de la ora 20, in spatiul neconventional al mansardei de la La Scena si merita timpul si atentia ta. Mai ales ca, asa cum spuneam, este ultima reprezentatie.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: