Cine esti tu?

21 Iul

Am inceput saptamana la Start Up Express-ul lui Vlad Stan, de la Business Design Academy. Undeva, intr-o cladire cocheta, care gazduieste Bucharest Business Hubb, din zona Pietii Unirii. Un pic cam greu de gasit – chiar si de google maps, dar la care am ajuns in cele din urma cu ajutorul Monicai, una dintre membrele echipei, care „m-a recuperat” din locul in care parcasem. Asta dupa ce  Andra m-a sunat de doua ori, sa se asigure ca particip la eveniment. O pregatire ca la carte, cu dublu follow-up.

Am aflat despre Start Up Express la WOW 2011 si mi-am spus de ce nu? De ce sa nu aflu, direct de la sursa, cam ce trebuie sa faca un antreprenor in faza de pre-lansare a afacerii sale?  Insa informatiile primite in timpul primului dintre cele trei work-shop-uri ale acestui modul, avand ca tema stabilirea obiectivelor, sunt aplicabile si in construirea…propriei  vieti. Pentru ca, in momentul in care ne debarasam de prejudecati, de obiceiuri, de obisnuinte, de intreg balastul cu care suntem incarcati din copilarie, si pasim pe drumul descoperirii de sine, existenta fiecaruia, la fel ca si o afacere, devine un….experiment. Un experiment pe care il faci cu placere, cu bucurie. In care pornesti definindu-ti viziunea proprie si unica asupra vietii. Descoperind de ce ai venit pe lumea asta si care iti este misiunea. Alegandu-ti valorile. Identificand acele „felii de viata”  in care ai ceva de spus, in care te misti ca pestele in apa si de care nu te saturi. Dupa ce faci toate astea, visul apare de la sine. Unul, doua, mai multe. Esti propriul stapan, nimeni nu iti poate spune ce sa faci, asa ca numarul lor poate fi infinit. Acel vis care este pentru cel mai inalt bine al tau si al celor din jur. La fel cum o afacere cu sorti de izbanda nu porneste de la dorinta de castiga multi bani si atat, ci de la identificarea unei nevoi, a unei probleme a semenilor si la oferirea unei solutii. Iar cel mai bun exemplu ni l-a dat chiar el, Vlad Stan.  Conform viziunii sale,  progresul tehnologic in salturi, va genera din ce in ce mai multi antreprenori. Care trebuie scoliti. Asa a aparut Business Design Academy, una dintre ideile sale de business de succes.

Imi place ca Vlad Stan ofera inainte sa ceara, ca arata ceea ce poate, inainte de a emite pretentii. Spun asta pentru ca participarea mea – ca si a celorlalti peste 40 de colegi ai mei la Start Up Express este gratuita, fiind generata de abonarea la newsletterul companiei. Imi place ca stie cum sa ofere. Ca, pe tot parcursul work-shop-ului, a pus pasiune si s-a implicat ca si cum fiecare dintre noi ar fi platit bani buni. Ca ne-a respectat, ca pe niste oameni, in primul rand, ca pe viitori posibili parteneri sau clienti, in al doilea rand. Ca s-a pregatit.  Si imi place si mottoul sau: continuous improvement!

Odata ce ai pasit pe noua cale a vietii tale sau a business-ului tau, nu iti propune ca in sase luni sa faci un milion de dolar sau sa ajungi un sfant. Este putin probabil ca vei reusi. Bucura-te insa de drum si stabileste-ti parametri masurabili, care sa te ajute sa te evaluezi pe tine si sa inveti din fiecare succes sau insucces, astfel incat sa iti pastrezi directia si sa inaintezi pana cand visul tau devine realitate.

Si pentru ca lui Vlad Stan ii place Tango-ul…..

Un răspuns to “Cine esti tu?”

  1. Andrei Balan 22 Septembrie 2011 la 9:10 PM #

    Am participat si eu la acel Startup Express si pot sa spun ca mi-a schimbat viata extraordinar. Nu sunt un mare afacerist acum, in schimb am mindsetul setat pe asa ceva. Mi-a ramas in subconstient principiul „Kaizen”. Il recomand pe Vlad Stan oricui vrea sa isi inceapa o afacere. O persoana deosebita 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: